Τυχαία η διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι του Πρωθυπουργού;

Τυχαία η διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι του Πρωθυπουργού;

Προς Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι του Πρωθυπουργού στο Καστρί το προηγούμενο διάστημα. Οι αιτιάσεις των αρμοδίων του ΟΤΕ για ένα τυχαίο τεχνικό πρόβλημα της συγκεκριμένης γραμμής, έχουν θορυβήσει, καθώς αφήνουν υπόνοιες, μήπως πίσω από το τεχνικό πρόβλημα υποκρύπτεται η δυνατότητα σε κακόβουλους να μπλοκάρουν το τηλέφωνο.

Η επίσημη εκδοχή εκ μέρους του ΟΤΕ δεν αναιρεί τις υποψίες που δημιουργούνται, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό, λαμβάνει χώρα την στιγμή που βρέθηκαν παγιδευμένες οι απόρρητες τηλεφωνικές συνδέσεις των μελών της Κυβέρνησης. Μήπως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι τυχαίο και βρίσκεται από πίσω κάποιος μηχανισμός που υποκλέπτει και παγιδεύει ακόμη και το τηλέφωνο του ίδιου του Πρωθυπουργού; Είναι φυσικό τα περιστατικά αυτά να θορυβούν τους απλούς πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ακόμη και για τις δικές τους ιδιωτικές συνομιλίες, την ώρα που δεν διασφαλίζονται ούτε καν οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Είναι τυχαία η διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι του Πρωθυπουργού; Έχει γίνει σχετική έρευνα και έχει επιβεβαιωθεί το τυχαίο της υπόθεσης αυτής;